Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosele cu parmezan si ceapa verde din: faina, parmezan, piper, oua, albus, lapte semidegresat, unt si ceapa verde. Folosind o brânză foarte aromată în cantităţi mici, gustul rămâne la fel de plăcut, conţinutul de grăsimi şi sodiu va fi în schimb minim. Ceapa verde, la fel ca mulţi alţi componenţi ai acestei familii, conţine compuşi de alicin ce pot contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Ingrediente:Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

  • 140 g făină
  • 3 linguri parmezan proaspăt ras
  • piper după gust
  • 2 ouă mijlocii
  • 1 albuş
  • 225 ml lapte semidegresat
  • 15 g unt topit
  • 2 fire de ceapă verde tocate mărunt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220°C (poziţia 7). Se unge cu o lingură de ulei de măsline o tavă de brioşe cu 12 locaşuri, după care se bagă în cuptor să se încingă. Se amestecă laolaltă într-un castron mediu făina, parmezanul şi piperul. Se face o adâncitură la mijloc.

Se bat ouăle, albuşul, laptele şi untul într-un alt castron, până când se fac ca o spumă. Se toarnă în adâncitura din făină şi se amestecă până se omogenizează. Se adaugă ceapa verde.

Se picură un strop de apă în tigaie; dacă acesta va sfârâi, înseamnă că tigaia este suficient de încinsă. Se ia compoziţia cu lingura şi se împarte în mod egal în locaşuri. Se coc gogoşelele 15 minute. Se micşorează temperatura cuptorului la 180°C (poziţia 4) şi se mai coc 10 minute sau până când se rumenesc şi se umflă.

Se scot imediat din tavă şi se înţeapă pentru a permite aerului să iasă. Se servesc fierbinţi.

Se poate inlocui parmezanul cu o altă brânză tare pentru gratinat, de exemplu Pecorino. Se adaugă în compoziţie ierburi uscate, de exemplu cimbru sau oregano.

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.