Prescuri
PrinteazaPrescuri din: faina, drojdie de bere si sare.
Poate te intereseaza si:
- Sandwich-uri cu piept de vita la cuptor
- Somon cu morcovi si glazura de portocale rosii
- Placinta cu spanac si nucsoara
- 1 kg făină
- 500 ml apă călduţă
- 25 g drojdie de bere proaspătă
- 1 linguriţă sare fină
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă. Intr-un lighenaş cerni făina, faci o scobitură în mijloc unde torni drojdia dizolvată, sarea, restul de apă călduţă şi frămânţi bine, să se desfacă toate cocoloaşele.
Aluatul obţinut trebuie să fie vârtos.
Acoperi cu o pânză curată umedă (ca să nu se formeze o crustă groasă), apoi cu altă pânză, uscată. Laşi să crească 15-30 minute, timp în care pregăteşti forma specială pentru prescuri.
Forma, caldă, o ungi cu ceară curată de albine – treci bucata de ceară cât să formeze o pojghiţă pe fundul tăvii, nu se foloseşte pentru uns nici ulei şi nici altceva.
Aduci aluatul crescut pe planşetă şi îl împărţi în 15 părţi.
Modelezi prescurile şi le aşezi cu faţa netedă în jos, câteva minute, să se odihnească, apoi le întorci şi le pui apăsat pecetea, ca să se imprime bine.
Le perii de făina care prisoseşte şi le aşezi în formă. Le acoperi cu o pânză uscată, curată, apoi le laşi la crescut 15 minute, la cald.
Cuptorul îl pregăteşti dinainte.
După ce bagi forma în cuptor, laşi focul mare primele 10 minute, apoi îl reduci pentru încă 1/2 oră.
Când sunt coapte, aşezi prescurile cu faţa în jos pe o bucată de pânză curată şi le acoperi cu multe prosoape, ca să se înmoaie şi să se afâneze.
Prescura trebuie să fie fragedă.
Pofta buna!
Poate iti palce si:
- Salata de broccoli cu varza de bruxelles
- Pui la cuptor cu sos de ceapa
- Paste cu chiftele si sos de rosii
Incoming search terms:
- prescuri
- reteta prescura
- prescura reteta
- prescuri reteta
- Reteta Prescuri
- prescura
De cand cautam reteta asta
foarte bune prescurile. foarte buna reteta de precuri