Tăitei lati cu sos carbonara

Printeaza

O reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel, parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara.

Ingrediente:Tăitei lati cu sos carbonara

  • 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi)
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 100 g parmezan
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 g bacon
  • piper
  • carbonara

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente, într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.Se  curăţă şi se spală pătrunjelul. Se rade parmezanul. într-un castron se bat ouăle cu pătrunjel şi 60 g parmezan.

Se sărează şi se piperează. Se lasă să se scurgă pastele, apoi se trec prin jet de apă rece şi se lasă din nou să se scurgă.

Se toacă pătrunjelul. Baconul se taie fâşii. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă şi se prăjeşte baconul. Se presară usturoiul şi se căleşte. Se adaugă apoi pastele şi se amestecă.

Se pune oul bătut peste paste şi se amestecă. Pastele se reparti­zează pe farfurii şi se presară 40 g parmezan. Se servesc eventual garnisite cu pătrunjel verde proaspăt şi fâşii rase de parmezan.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • taitei lati cu sos
  • retete cu taitei lati

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.