Toast cu sunca si ochiuri romanesti
PrinteazaToast cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri romanesti.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 felii pâine toast
- 8 felii şuncă
- 8 felii caşcaval
- sare
- piper
- 6 linguri oţet vin alb
- 16 măsline negre fără sâmburi
- ochiuri româneşti
Mod de preparare:
Toast cu sunca si ochiuri romanesti: Intr-o oală se pune la fiert 1 l de apă cu oţet.
Se prepară ochiurile româneşti: se sparg pe rând ouăle într-o ceşcuţă şi se lasă să alunece încet, cu atenţie, în apa care fierbe încet, fără să clocotească.
Se lasă 4 min., apoi se scot. Se încinge cuptorul la 220 °C.
Se rumenesc feliile de pâine şi pe fiecare dintre ele se aşază câte o felie de şuncă, un ochi românesc şi o felie de caşcaval.
Se coc tartinele timp de cca 5 min., până ce se topeşte caşcavalul. Se ornează apoi cu 2 rondele de măsline, hasmaţuchi sau pătrunjel verde şi piper asortat.
Pofta buna!