Rulade de omletă cu orez
PrinteazaO reteta simpla de rulade cu omleta cu orez din: orez basmati, sare, piper, usturoi, ceapa verde, ardei gras rosu, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa
minerala.
- 150 g orez basmati
- sare
- piper
- 1 căţel de usturoi
- 1 fir de ţelină
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei gras roşu
- 5 linguri ulei
- 100 ml iaurt
- 1 linguriţă ierburi de Provence
- pătrunjel tocat
- 2 linguri suc de lămâie
- 10 ouă
- 80 ml apă minerală
Mod de preparare:
Orezul se dă în clocot în 300 ml apă cu sare; se acoperă vasul şi se lasă să mai fiarbă orezul la foc moale cca 20 min.
Se spală şi se curăţă legumele. Ţelina se taie felii subţiri; ceapa verde, usturoiul şi ardeiul gras se taie mărunt. Se călesc legumele într-o lingură de ulei încins şi se amestecă împreună cu iaurtul şi orezul. Se adaugă ierburi de Provence, pătrunjel tocat, precum şi sare şi piper după gust.
Se bat ouăle cu sare şi cu apă minerală, apoi se coc în restul de ulei 8 omlete subţiri.
Acestea se umplu cu compoziţia de orez, se rulează, iar capetele fiecărei rulade se leagă cu câte un fir de ceapă verde, înainte de servire, se taie jumătăţi.
Pofta buna!