Sparanghel in manta de şuncă

Printeaza

Sparanghel in manta de şuncă din: sparanghel alb, sare, rosii, sunca, ceapa verde, branza de vaci, ou, lapte, parmezan, sare.

Ingrediente:Sparanghel in manta de şuncă

  • 1,5 kg sparanghel alb
  • sare
  • 125 g roşii cherry
  • 200 g şuncă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 100 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 80 g parmezan ras
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă cloco­tită; se lasă să fiarbă 8-10 min. Roşiile se taie jumătăţi. Se scoate sparanghelul din apă, se lasă să se scurgă şi se şterge cu pro­soape de hârtie. Se încinge cuptorul la 200 °C.

Se unge o formă de su­fleu. Se face câte un mă­nunchi din 4-5 tije de spa­ranghel şi se înfăşoară într-o felie de şuncă; se aşază în formă. Deasu­pra se repartizează ro­şiile.

Ceapa verde se taie rondele; jumătate din cantitate se amestecă împreună cu brânza de vaci, oul, laptele şi jumă­tate din cantitatea de parmezan. Se sărează şi se piperează.

Se reparti­zează sosul peste sparan­ghel şi se pregustatul de parmezartTse coc rulourile 20-25, min. Se presară restul de rondele de ceapă verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.