Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine
PrinteazaSupă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine din: sparanghel verde, supa de pasare, fulgi de migdale, smantana, sare, piper, sos, unt, carne de crab.
- 500 g sparanghel verde
- 380 ml supă de pasăre
- 1 linguriţă fulgi de migdale
- 125 ml smântână
- sare
- piper
- 1 linguriţă sos Worcester eventual tabasco
- 2 linguri unt
- 60 g carne de crab
Mod de preparare:
Tijele de sparanghel se decojesc în dreptul treimii inferioare şi se taie capetele. Se pune sparanghelul la fiert în supa de pui fierbinte; se lasă să fiarbă 10 min. Se prăjesc migdalele într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime.Se scot şi se pun deoparte.
Se scot din zeamă 8 tije de sparanghel şi se taie vârfurile; se acoperă şi se pun deoparte. Tijele se pun la loc în supă.; dacă nu sunt suficient de moi pentru a fi pasate, se mai lasă să fiarbă 5 min., apoi supa se pasează cu mixerul.Se toarnă smântână se lasă să mai dea supa într-un clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale până ce se îngroaşă.
Se condimentează cu sare, piper, sos Worcester şi la nevoie cu câteva picături de tabasco. Se înglobează untul.
Supa se toarnă în ceşti de cafea şi se ornează cu vârfuri de sparanghel, grisine şi creveţi; se presară fulgi de migdale.
Pofta buna!