Prajitura de post cu foi

Printeaza

Prajitura de post cu foi din: zahar, apa, ulei, amoniac, suc de rosii, faina.

Ingrediente:Prajitura de post cu foi

Foi:

  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri apă
  • 10 linguri ulei
  • 1 lingură amoniac
  • 2-3 linguri suc de roşii
  • făină cât cuprinde pentru a se obţine un aluat uşor de modelat

 

Dizolvi zahărul la cald cu apa, adaugi celelalte ingrediente şi frămânţi. întinzi apoi patru foi subţiri, pe care le coci pe dosul tăvii.

Crema:

Caramelizezi 150 g zahăr stingi cu 250 ml apă, iar când s-a topit mai adaug 200 g zahăr. Separat desfaci 5 linguri făină cu 250 g apă, cu ateilţie, să nu fie cocoloaşe, le torni peste zahărul ars şi amesteci încet pe foc până se îngroaşă.

Când este fiartă iei de pe foc, adaugi un pachet de margarină, esenţă de rom, vanilie, 1 cană nucă măcinată. Ungi foile şi le pui pjţin la presat. Prăjitura o tai a doua zi.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • foi de post
  • prajituri de post cu foi
  • foi pe fundul tavii de post
  • foi pe dosul tavii de post

2 comentarii

  1. Asta e buna

  2. Este foarte buna. Mi s-a parut ciudat la inceput deoarece contine suc de rosii dar este gustoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.