Ingheţată cu trei straturi

Printeaza

O reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata, fructe, firsca, ness si miez de nuca.

Ingrediente:Ingheţată cu trei straturi

  • 6 ouă
  • 180 gzahăr
  • 1 lingură cacao
  • 50 g ciocolată
  • 250 g fructe
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură nes
  • 50 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Primul strat: Separi albuşurile a 3 ouă de gălbenuşuri. Freci pe baie de aburi gălbenuşurile cu 3 linguri de zahăr şi cacaua, până se îngroaşă. Baţi cele 3 albuşuri spumă, la bain-marie şi le încor­porezi în crema răcită, amestecând de jos în sus, apoi adaugi ciocolata rasă. Torni compoziţia într-o tavă înaltă şi o dai la congelator pentru 40 de minute.

Al doilea strat: Baţi frişca împreună cu 3 linguri de zahăr, apoi adaugi fructele spălate, curăţate de sâmburi şi tăiate mărunt. 2. Torni amestecul peste primul strat îngheţat şi îl congelezi aproximativ 1 oră.

Al treilea strat: Separi albuşurile ouălor rămase de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul rămas şi nesul. Baţi albuşurile spumă la bain-marie şi le încorporezi în crema cu nes, amestecând de jos în sus. Adaugi nucile prăjite şi date prin maşină şi omogenizezi.

Torni cel de-al treilea strat peste primele două îngheţate. Dai din nou la congelator, pentru 1 oră. Tai îngheţata în felii groase de 2-3 cm şi o serveşti decorată cu frişcă sau ciocolată rasă.

Ingheţată cu trei straturi

Ingheţată cu trei straturi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.