Supă cremă de ceapă albă

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte, galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper.

Ingrediente:Supă cremă de ceapă albă

  • 10 cepe albe
  • 1,5 1 lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g unt
  • 40 g parmezan ras
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 baghetă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire. Căliţi-le într-o cratiţă în unt, fără să le colo­raţi prea tare. Scoateţi cu o spumieră o parte din rondelele de ceapă şi păstraţi-le la cald. Turnaţi laptele proaspăt în cratiţă şi fierbeţi-l 20 de minute din clipa în care a dat în clocot.

Tăiaţi bagheta şi prăjiţi feliile sub grătarul din cuptor câte 3 minute pe fiecare parte. Luaţi preparatul de lapte şi ceapă de pe foc, lăsaţi-l să se răcească şi mixaţi-l până devine o cremă moale şi densă. Potriviţi de sare şi puneţi piper proaspăt măcinat.

într-un castronel, bateţi gălbenuşurile împreună cu parmezanul ras şi cu puţină sare. încorporaţi compoziţia aceasta în crema de ceapă, amestecând energic.

Serviţi crema foarte fierbinte, în farfurii adânci, ornate cu inelele de ceapă pe care le-aţi păstrat deoparte, cu câteva frunzuliţe de pătrunjel şi cu feliile»prăjite de baghetă.

Supă cremă de ceapă albă

Supă cremă de ceapă albă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.