Supă cremă de ceapă albă
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte, galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper.
- 10 cepe albe
- 1,5 1 lapte
- 3 gălbenuşuri
- 50 g unt
- 40 g parmezan ras
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 baghetă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire. Căliţi-le într-o cratiţă în unt, fără să le coloraţi prea tare. Scoateţi cu o spumieră o parte din rondelele de ceapă şi păstraţi-le la cald. Turnaţi laptele proaspăt în cratiţă şi fierbeţi-l 20 de minute din clipa în care a dat în clocot.
Tăiaţi bagheta şi prăjiţi feliile sub grătarul din cuptor câte 3 minute pe fiecare parte. Luaţi preparatul de lapte şi ceapă de pe foc, lăsaţi-l să se răcească şi mixaţi-l până devine o cremă moale şi densă. Potriviţi de sare şi puneţi piper proaspăt măcinat.
într-un castronel, bateţi gălbenuşurile împreună cu parmezanul ras şi cu puţină sare. încorporaţi compoziţia aceasta în crema de ceapă, amestecând energic.
Serviţi crema foarte fierbinte, în farfurii adânci, ornate cu inelele de ceapă pe care le-aţi păstrat deoparte, cu câteva frunzuliţe de pătrunjel şi cu feliile»prăjite de baghetă.
Supă cremă de ceapă albă
Poftă bună!