Cartofi cu usturoi si nuca
PrinteazaCartofi cu usturoi si nuca
- cartofi (câte 2 de persoană)
- 2 căciulii (căpăţâni) de usturoi
- 1 ceşcuţă ulei
- sare
- un pumn bun de nucă măcinată (circa 150g)
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai în lung în câte 6-8 bucăţi. Pui ulei în tava de aragaz (1-2 linguri), aşezi cartofii şi îi dai la cuptor. îi întorci din când în când cu paleta.
Intre timp pregăteşti mujdeiul de usturoi: cureţi usturoiul, îl speli, îl tai în bucăţele mici, pui puţină sare şi îl pisezi în scăciţă (piuliţă) de lemn.
Când e bine pisat pui ceşcuţa de ulei, freci foarte bine până se face ca o pastă albă şi torni şi o ceşcuţă de apă, apoi îl treci într-un castronel şi îl amesteci cu nuca pisată.
Când s-au copt cartofii, scoţi tava, răstorni peste ei mujdeiul cu nuca şi amesteci cu o paletă de lemn.
Pofta buna!
Foarte curioasa sunt de cum iese cartoful impreuna cu nuca