Supă-cremă de mazăre şi creson

Printeaza

O reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson, cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si sare.

Ingrediente:Supă-cremă de mazăre şi creson

  • 300 g mazăre boabe
  • 200 g creson
  • 200 g cartofi
  • 1 praz
  • 1 lingură de făină
  • 1,51 supă de legume
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 dl smântână lichidă
  • 40 g unt
  • 4 felii de pâine de ţară, prăjită
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi prazul şi tocaţi-l, curăţaţi cartofii de coajă şi tăiaţi-i cubuleţe, spălaţi bine cresonul şi rupeţi-l bucăţi nu prea mici. Căliţi prazul într-o cratiţă în care aţi topit untul. Adăugaţi mazărea, cresonul şi carto­fii şi lăsaţi-le să-şi dezvolte aroma 5 minute, amestecând continuu.

Presăraţi deasupra făina şi, fără să vă opriţi din frecat, încor­poraţi puţin câte puţin supa fierbinte. Daţi în clocot, faceţi focul mic, săraţi şi lăsaţi să fiarbă încet 20 de minute, apoi stingeţi. Mixaţi totul, puneţi din nou pe foc şi conti­nuaţi să fierbeţi supa încă 10 minute.

Bateţi gălbenuşurile cu smântână într-o far­furie adâncă, potriviţi de sare şi de piper, încorporaţi compoziţia în supa-cremă şi amestecaţi bine 1 minut înainte de a stinge focul. Puneţi crema în castronele individua­le şi serviţi-le însoţite de felii de pâine de ţară prăjită.

Supă cremă de mazăre şi creson

Supă-cremă de mazăre şi creson

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.