Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi
PrinteazaO reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare, piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui.
pentru frigărui:
- 400 g pulpă tocată de vită
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură coriandru măcinat
- 2 linguri parmezan ras
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper
pentru cartofii falşi:
- 100 g făină albă
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare şi piper
- cartofi falşi
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, ou (foto 1), sare, piper, după gust, şi pătrunjelul tocat. Strânge-1 în formă de bilă, aco- peră-1 cu folie alimentară şi lasă-1 în frigider să se odihnească 10 minute.
Pune într-un castron carnea tocată, parmezanul ras, coriandrul, sare şi piper, după gust, şi amestecă bine toate ingredientele. Formează chifteluţe cu mâinile şi înfige în ele câte două beţişoare de frigărui.
Fă un sos amestecând uleiul cu usturoiul zdrobit. Pune frigăruile pe grătarul încins şi frige-le pe toate părţile, un- gându-le cu sosul de usturoi.
Intinde aluatul şi taie-1 fâşii cu rotiţa dantelată de patiserie. Prăjeşte-le circa 1 minut în ulei de floarea-soarelui încins şi scoate-le pe hârtie absorbantă, apoi sărează-le, după gust. Serveşte frigăruile aşezate pe un pat de cartofii falşi, însoţite de un sos picant, după gust.
Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi
Poftă bună!