File de mistreţ cu capere şi măsline

Printeaza

O reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret, capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul litoralului mediteraneean?

Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor aces­tor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci, au forma unor castraveţi foarte mici, fiind foarte bune atunci când sunt conservate în oţet. Se servesc la ape­ritive sau la gustări şi sunt un ingredient foarte important pentru obţinerea multor altor preparate.

Ingrediente:File de mistreţ cu capere şi măsline

  • 1 file de mistreţ (circa 500 g)
  • 15 capere din conservă, desărate
  • 10 fructe de capere
  • 10 roşii cherry
  • 10 măsline negre
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fă o incizie de 3 cm adâncime în fileul de mistreţ şi pune înăuntru caperele tocate cu cuţitul şi un praf de piper. Strânge marginile tăieturii şi leagă fileul cu aţă de bucătărie. Sărează şi piperează, după gust, şi frige carnea, întorcând-o permanent pe grătar.

După 10 minute, aşază fileul într-un vas termorezistent, pune alături măslinele spălate şi scurse şi stropeşte totul cu ulei de măsline.

Spală roşiile, taie-le jumătăţi şi scoate-le se­minţele. Pune-le în vas, adaugă fructele de capere şi dă-1 la cuptor 10 minute, la 200° C, apoi serveşte.

File de mistreţ cu capere şi măsline

File de mistreţ cu capere şi măsline

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.