Gulas cu galuste
PrinteazaGulas cu galuste din: carne de porc, untura, ceapa, boia, bulion, untura, ou, faina, apa, sare.
- 1 kg carne porc
- 1 lingură untură
- 4 cepe mijlocii
- 1/2 linguriţă boia
- 1 lingură bulion
Găluştele:
- 1 lingură untură
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 1 lingură apă
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea în bucăţi potrivite şi prăjeşte-o în untură. Adaugi ceapa tăiată felii subţiri. Amesteci mereu, ca să nu se prindă de cratiţă. Când încep să se rumenească, adaugi boia şi bulion, sare şi puţină apă, până ce se frăgezeşte carnea.
Separat freci o lingură de untură cu 1 ou, făină, puţină apă şi sare. Amesteci totul foarte bine. Iei cu o linguriţă din pastă şi dai drumul găluştelor în apă clocotită.
Fierbi cam 10 minute. După ce au fiert, le scoţi, le scurgi şi le pui peste carnea din cratiţă. Gulaşul se serveşte foarte fierbinte.
Pofta buna!