Plăcinţele cu verdeaţă si branză Cheddar

Printeaza

Placintele cu verdeata si branza Cheddar din: faina cu praf de copt, ceapa verde, cimbru verde, bicarbonat de sodiu, unt, branza cheddar, lapte batut si un albus. Laptele bătut nu conţine multe grăsimi şi cu ajutorul lui se pot prepara foarte bine numeroase retete.

Aceste plăcintele sunt foarte uşoare datorită laptelui bătut. în loc de lapte bătut se poate folosi lapte acru: se amestecă 1 lingură de otet sau de zeamă de lămâie cu 225 ml de lapte degresat si se lasă până când laptele se prinde.

Ingrediente:

  • 250 g făină cu praf de copt
  • 1 lingură codite de ceapă verde tocate mărunt
  • 1 linguriţă cimbru verde tocat
  • 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 40 g unt, tăiat bucăţi
  • 55 g brânză Cheddar rasă
  • 175 ml lapte bătut
  • 1 albuş, bătut uşor

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 230″C (poziţia 8). Se tapetează o tavă întinsă cu hârtie pentru copt sau se unge cu o linguriţă de ulei de măsline.

Se amestecă făina cu codiţele de ceapă, cimbrul şi cu bicarbonatul de sodiu într-un castron mare.

Se frământă aluatul cu untul până când devine sfărâmicios. Se adaugă jumătate din cantitatea de brânză. Se face o gaură în mijloc şi se toarnă laptele bătut. Se amestecă cu o furculiţă până când se formează un aluat moale şi lipicios.

Se pun pe tavă 18 grămăjoare de mărimea unei linguri pline. Se ung cu albuşul de ou şi pe deasupra se presară restul de brânză.

Se coc 12 minute sau până când se umflă şi se rumenesc.

Se pot folosi şi alte condimente în loc de ceapă verde şi cimbru: de exemplu salvie sau busuioc proaspăt tocat. Se foloseşte Mozzarella sau feta în loc de Cheddar.

Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.