Salata din creier de miel si de vitel

Printeaza

O reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de lamaie, sare si piper.

IngredienteSalata din creier de miel si de vitel

  • creierul de la miel plus 300g creier de vitel
  • 6 oua fierte tare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 150ml ulei
  • sucul de la o lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine creierul in apa cu putin otet, se scot pielitele si resturile osoase, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate cu strecuratoarea din apa si se lasa sa se raceasca complet.

Intre timp se fierb cele 6 oua, se curata de coaja si se toaca marunt. Se toaca apoi si ceapa si verdeturile si se aseaza in boluri. Dupa ce s-a racit creierul, il pasam mai intai cu furculita ca sa mai scoatem pielitele ramase, apoi incepem sa il mixam adaugam putin cate putin uleiul si-l frecam ca pe maioneza.

Adaugam apoi ouale taiate cubulete, ceapa si verdeata tocate, adaugam sare, suc de lamaie si piper dupa gust si gata! Este tocmai buna de asezat in vas si de decorat. Puneti salata in frigider si serviti-o a doua zi pe foi de andive.

Aceasta salata este mai buna a doua zi, cand aromele ingredientelor s-au intrepatruns;  Este foarte buna rece, asa ca e bine sa o scoateti din frigider doar cu putin timp inainte de a fi servita; Poate fi servita ca pasta tartinabila ori ca umplutura pentru oua fierte sau asezata pe foi de andive;

Ca decor/garnitura pot fi folosite: felii de lamaie, frunze de patrunjel sau marar, frunze de ceapa verde/chivas, felii de ridiche, masline etc.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.