Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi
PrinteazaO reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din: pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de anason, vermut sec, sare si piper negru.
- 1 pepene galben mare, copt
- 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul
- 12 cozi de creveţi
- 1 legătură de pătrunjel
- pastis sau lichior sec de anason
- vermut sec
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Tăiaţi în două pepenele galben, scoateţi seminţele, înlăturaţi coaja şi tăiaţi-l bucăţele. Puneţi pepenele în vasul mixerului, cu excepţia unei felii pe care tăiaţi-o cubuleţe.
Adăugaţi în vas seminţele de fenicul, un praf de piper negru şi câţiva stropi de pastis sau, dacă doriţi, de lichior sec de anason, şi mixaţi totul până obţineţi o cremă densă.
Porţionaţi compoziţia în patru farfurii acânci şi puneţi-le la frigider până va trebui să le serviţi. Curăţaţi cozile de creveţi şi fierbeţi-le la aburi câteva minute, stropindu-le cu puţin vermut sec. Lăsaţi-le să se răcească.
Spălaţi pătrunjelul şi desprindeţi frunzele de pe tija mai groasă. Tăiaţi cuburi felie, de pepene pe care aţi pus-o deoparte, comole- taţi fiecare porţie cu bucăţelele de pepene şi adăugaţi câţiva creveţi şi câteva frunzuliţe de pătrunjel.
Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi
Poftă bună!
A fost buna supa?