Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

Printeaza

O reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din: pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de anason, vermut sec, sare si piper negru.

Ingrediente:Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

  • 1 pepene galben mare, copt
  • 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul
  • 12 cozi de creveţi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • pastis sau lichior sec de anason
  • vermut sec
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în două pepenele galben, scoateţi seminţele, înlăturaţi coaja şi tăiaţi-l bucăţele. Puneţi pepenele în vasul mixerului, cu excepţia unei felii pe care tăiaţi-o cubuleţe.

Adăugaţi în vas seminţele de fenicul, un praf de piper negru şi câţiva stropi de pastis sau, dacă doriţi, de lichior sec de anason, şi mixaţi totul până obţineţi o cremă densă.

Porţionaţi compoziţia în patru farfurii acânci şi puneţi-le la frigider până va trebui să le serviţi. Curăţaţi cozile de creveţi şi fierbeţi-le la aburi câteva minute, stropindu-le cu puţin vermut sec. Lăsaţi-le să se răcească.

Spălaţi pătrunjelul şi desprindeţi frunzele de pe tija mai groasă. Tăiaţi cuburi felie, de pepene pe care aţi pus-o deoparte, comole- taţi fiecare porţie cu bucăţelele de pepene şi adăugaţi câţiva creveţi şi câteva frunzuliţe de pătrunjel.

Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. A fost buna supa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.