Ciorba de miel cu leustean
PrinteazaO reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors.
- 3 fire ceapă verde
- 1 ceaşcă orez
- 1 ceaşcă smântână
- 500 g carne de miel
- 1 morcov
- 1/2 legătură leuştean proaspăt
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1 ou
- sare, piper, după gust,
- 1 ceaşcă ţelină tocată, rădăcină
- 2-3 l apă
- 1 ceaşcă borş
Mod de preparare:
Se taie legumele cuburi. Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert, se adună de la suprafată impuritătile cu o spumuitoare. Când începe să se înmoaie carnea se adaugă ţelina, morcovii şi pătrunjelul rădăcină, toate cuburi mari sau mici, după preferință.
Se incorporează orezul clătit înainte în 2-3 ape şi după aceea, ceapa verde mărunțită, un gălbenuş bătut, omogenizat apoi cu 3-4 linguri de ciorbă şi borşul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Leuşteanul şi pătrunjelul se adaugă chiar la sfârşit, când toate celelalte ingrediente sunt aproape gata, se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc, se lasă 5 minute să se răcească. La servire, fiecare poate adăuga smântână, după gust.
Poftă bună!