Sparanghel cu vinegretă
PrinteazaO reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt, portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon.
pentru sparanghel:
- 1 kg sparanghel
- sare
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguri unt
- 1 felie portocală
- 150 g parmezan ras
pentru vinegretă:
- 7 linguri oţet balsamic
- sare
- piper
- 1 linguriţă muştar
- 1 linguriţă zahăr
- 150 ml ulei de măsline
- 3 roşii decojite
- 2 ouă fierte tari
- 2 linguri seminţe de pin
- 1 lingură tarhon tocat
Mod de preparare:
Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele de jos. Se pune la fiert multă apă cu sare, zahăr, 1 linguriţă unt şi felia de portocală. Se fierbe sparanghelul 15 min.
Pentru vinegretă, se amestecă oţetul cu muştar, zahăr, sare şi piper. Se înglobează uleiul, cu telul. Se taie cuburi roşiile. Ouăle se decojesc şi se toacă.
Se prăjesc seminţele de pin, fără grăsime. Se adaugă toate în vinegretă, împreună cu tarhonul. Se aşază sparanghelul şi se presară sare, parmezan şi fulgi de unt. Se gratinează la cuptor şi se serveşte cu vinegretă.
Sparanghel cu vinegretă
Poftă bună!