Fish Chips cu lamaie
PrinteazaO reteta simpla de Fish Chips cu lamaie din: faina, bere blonda, ou, sare, piper, albus, cartofi rosii, grasime, fileuri de peste, suc de lamaie si felii de lamaie.
- 200 g făină
- cca 250 ml bere blondă
- 1 ou
- sare,
- piper
- 1 albuş
- 800 g cartofi mari roşii
- cca 1,5 kg grăsime pentru fritat
- 4 fileuri de peşte a cca 180 g
- suc de lămâie
- 4 felii de lămâie
Mod de preparare:
Pentru crustă, se cerne făina într-un castron 8 şi se amestecă cu bere, ou şi 1/2 linguriţă sare; £ se bate. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să se odihnească 15 min. Se înglobează albuşul bătut.
Se decojesc cartofii, se taie beţişoare, se şterg cu un prosop textil. Se încinge grăsimea (temperatura corectă este atinsă atunci când o lingură introdusă în ea este rapid înconjurată de bule mici). Cartofii (chips) se prăjesc în porţii succesive cca 5 minute, pana ce se înmoaie, dar nu se rumenesc.
Se scot si se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se acoperă. Pestele se sărează, se piperează si se stropeşte cu suc de lămâie. Fileurile se trec prin compoziţia pentru crustă şi se lasă să se scurgă puţin, apoi se prăjesc în grăsimea încinsă până ce se rumenesc (6-8 min.).
Se scot şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie; se păstrează la cald. Chips-urile se mai prăjesc cca 2 min. în grăsimea încinsă, ca să se rumenească; se scot şi se lasă să se scurgă bine; se sărează. Se servesc cu peşte şi felii de lămâie.
Fish Chips cu lamaie
Poftă bună!