Tartă cu fructe şi suc de caise
PrinteazaSe prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează 400 g făină amestecată în prealabil cu 3 linguriţe praf de copt.
Aluatul se repartizează pe o tavă unsă. Se înglobează în budincă 400 ml smântână dulce şi se aşază pe blat. Se lasă să se scurgă 1 conservă caise (850 ml); se pune deoparte sucul iar caisele se aşază pe cremă cu partea rotunjită în sus; se coace cca 30 min. Se lasă să se răcească.
Se completează sucul de caise cu apă, până la 500 ml; se înglobează 50 g zahăr şi 2 plicuri praf de glazură de gelatină transparentă; se dau în clocot şi se toarnă pe prăjitură.
Poftă bună!