Tartă cu fructe şi suc de caise

Printeaza

Se prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează 400 g făină amestecată în prea­labil cu 3 linguriţe praf de copt.

Aluatul se repartizează pe o tavă unsă. Se înglobează în budincă 400 ml smântână dulce şi se aşază pe blat. Se lasă să se scurgă 1 conser­vă caise (850 ml); se pune deoparte sucul iar caisele se aşază pe cremă cu partea rotunjită în sus; se coace cca 30 min. Se lasă să se ră­cească.

Se completează sucul de caise cu apă, până la 500 ml; se înglobează 50 g zahăr şi 2 plicuri praf de glazură de gelatină transpa­rentă; se dau în clocot şi se toarnă pe prăjitură.

 Tartă cu fructe şi suc de caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.