Cremă galbenă cu păstrăv salmonat
PrinteazaO reteta de crema galbena cu pastrav salmonat din: pastrav salmonat, curry, sofran, faina, supa de legume, lamai, smantana, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper nergu. Păstrăvul zis salmonat, cu carnea roz intens, este de fapt un păstrăv obişnuit în alimentaţia căruia se introduc crustacee care-i colorează carnea. în orice caz, este mai apreciat calitativ decât celălalt.
- 200 g păstrăv salmonat, afumat
- 1 lingură de curry
- 1 pliculeţ de şofran
- 40 g făină
- 1 l supă de legume
- 2 lămâi
- 2 dl smântână
- 1 legătură de pătrunjel
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Incingeţi într-o crăticioară uleiul extravirgin de măsline şi adăugaţi curry-ul şi şofranul. Lăsaţi-le să se călească 30 de secunde, apoi adăugaţi toată făina şi, amestecând, începeţi să turnaţi supa de legume fierbinte, câte un polonic o dată.
Amestecând continuu, fierbeţi preparatul 10 minute. Trebuie să obţineţi o cremă moale, subţire. Stingeţi focul, apoi încorporaţi smântână şi zeama de lămâie. Amestecaţi bine să se omogenizeze gusturile.
Tăiaţi bucăţele păstrăvul saimonat, feliaţi foarte subţire lămâia rămasă şi spălaţi bine pătrunjelul, desfăcându-l în bucheţele de pe tija mai groasă.
Puneţi crema în farfurii adânci separate, ornaţi-le pe fiecare cu bucăţele de peşte, cu felioare de lămâie şi cu frunze de pătrunjel. Daţi un praf de piper negru proaspăt măcinat şi aduceţi la masă.
Cremă galbenă cu păstrăv salmonat
Poftă bună!