Ouă umplute delicioase
PrinteazaO reteta de oua umplute delicioase din: oua, crema de branza, ceapa verde, ardei verde, ardei rosu, mustar de dijon si patrunjel. Conţinutul lor sărac în grăsimi saturate, nivelul ridicat de proteine, faptul că sunt convenabile ca preţ şi se pot prepara în multe feluri le face extrem de utile în planul de alimentaţie sănătoasă.
- 12 ouă mijlocii
- 175 g cremă de brânză proaspătă, practic fără grăsimi
- 2 fire de ceapă verde tocate
- 40 g ardei verde tocat mărunt
- 40 g ardei roşu tocat mărunt
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- 3 linguri pătrunjel tocat mărunt boia pentru ornat
Mod de preparare:
Se pun ouăle într-o cratiţă mare cu apă rece şi se fierb. Se ia cratiţa de pe foc, se acoperă şi se lasă deoparte 15 minute. Se scurg ouăle şi se ţin sub jet de apă rece pentru a se răci.
Se curăţă de coajă, apoi se taie în două pe lungime şi se scot gălbenuşurile. Se păstrează doar 4 gălbenuşuri.
Se aranjează 20 de jumătăţi de albuşuri pe un platou. Se toacă restul de 4 foarte fin. Se pasează cele 4 gălbenuşuri cu o furculiţă.
Se pun albuşurile şi gălbenuşurile într-un castron mediu.
Se înglobează amestecând crema de brânză, ceapa verde, ardeiul verde şi cel roşu şi muştarul. Se umplu jumătăţile de albuşuri cu acest amestec. Se presară pătrunjel şi boia.
Variante: Se pot prepara ouă picante, punând în compoziţie 1/2 de linguriţă de boia iute sau 1/4 de linguriţă de praf chilii cayenne. Sau se adaugă un ardei iute tocat foarte fin.
Ouă umplute delicioase
Poftă bună!
Incoming search terms:
- oua umplute gustoase