Tort cu piure de castane
PrinteazaTort cu piure de castane
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr pudră
- 7 linguri făină
- un praf de copt
Mod de preparare:
Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină şi-l dai la cuptor. După ce s-a răcit, tai blatul şi îl ungi cu cremă.
Crema: Amesteci un borcan cu piure de castane cu frişcă bătută (după gust, se poate pune esenţă de rom). Deasupra tortului faci o glazură de ciocolată.
Glazura de ciocolată: Amesteci 100 g ciocolată, 100 g zahăr şi 4-5 linguri de apă şi le fierbi pe foc până când se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi pui 30 g unt.
Torni rapid peste tort. Când glazura s-a întărit, decorezi tortul de castane cu un pachet de frişcă.
Poftă bună!
O sa fac si eu reteta asta. Bine ca in ultimul timp au inceput sa bage castane prin magazine