Ciuperci brune umplute cu salam de pui
PrinteazaO reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune, pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake.
- 12 ciuperci mari brune
- 75 g pesmet alb
- 2 linguri parmezan proaspăt ras
- 55 g salam de pui curăţat de pieliţă
- 1 ceapă mare tocată fin
- 1 ardei rosu mic curătat de seminţe şi tocat
- 1/2 linguriţă piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200″C (poziţia 6). Se rup cozile ciupercilor; se toacă mărunt. Se amestecă într-un castronel 2 linguri de pesmet cu parmezanul. Se unge o tigaie teflonată cu o linguriţă de ulei de măsline şi se pune la încins la foc mediu.
Se prăjeşte carnea aproximativ 5 minute sau până începe să se rumenească, sfărâmând-o cu o lingură. Se amestecă ceapa, ardeiul roşu şi cozile tocate de ciuperci şi se prăjeşte totul 5 minute sau până când legumele s-au înmuiat. Se înglobează restul de pesmet şi piperul. Se ia tigaia de pe foc.
Se umplu pălăriile ciupercilor cu acest amestec şi se aranjează pe o tavă. Se presară pe deasupra parmezan şi pesmet.
Se coc aproximativ 9 minute sau până când ciupercile sunt fierbinţi şi s-au rumenit la suprafaţă.
Ciuperci brune umplute cu salam de pui
Poftă bună!