Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
PrinteazaO reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba, frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat.
- 100 g ciocolată albă
- 600 ml frişca
- 225 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 2 linguri mac măcinat
- sare
- 125 g unt moale
- 150 g zahăr
- coaja rasă şi sucul de la 1/2 lămâie
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 500 g căpşuni
- 150 g gem de căpşuni
- 1 plic praf întăritor de frişcă
- 1 plic zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Se încălzesc 300 ml frişcă şi se topeşte ciocolata, amestecând. Se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă făina cu praf de copt, mac şi 1 praf sare. Se bate untul cca 3 min. cu zahăr, coajă şi suc de lămâie.
Se înglobează pe rând ouăle şi apoi amestecul de făină, alternând cu laptele. Se aşază compoziţia într-o formă de tort (0, 24 cm) cu baza unsă; se nivelează şi se coace la cuptor 35-40 min. Se scoate, se lasă să se răcească şi se taie pe 4 niveluri.
Se taie căpşunile jumătăţi. Se bate cu mixerul amestecul de ciocolată albă şi frişcă 2 min. Se înglobează căpşunile.
Se încălzeşte gemul şi se ung 3 blaturi; se asamblează cu cremă şi se acoperă cu al patrulea blat. 300 ml frişcă se bat cu praf întăritor şi zahăr vanilinat; se unge tortul de jur-împrejur. Se decorează cu restul de căpşuni Se serveste foarte rece, de la frigider.
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
Poftă bună!