Ciorba de miel a la grec
PrinteazaO reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare.
- 500-600g carne de miel
- 150 g morcovi
- 50 g patrunjel
- 100 g telina
- 150 g ceapa
- 50 g ulei
- 50g orez
- 300g smantana
- 2 oua
- 25 g faina
- 100 g lamaie
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Carne de miel (de regula capul, bucati de la gat si coaste) se spala, se curata de pielite, se pune la fiert in apa cu sare si se spumeaza cat este necesar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se adauga zarzavatul de supa dat pe razatoare(julien), se calesc impreuna si se adauga la ciorba atunci cand carnea este fiarta pe jumatate.
Se fierb circa 30 min., se pune orezul fiert separat si smantana amestecata cu faina si galbenusurile de ou si subtiata cu putina apa. Se acreste ciorba cu zeama de lamaie, se mai potriveste o data gustul de sare si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.
Poftă bună!