Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta
PrinteazaO reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare, piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus, parmezan, albus si supa.
- 300 g făină
- sare,
- piper
- 3 ouă
- 2 linguri ulei de măsline
- 300 g urdă sau ricotta
- 100 g salam tip mortadella sau şuncă
- 1 gălbenuş
- 70 g parmezan ras
- 1 albuş
- 800 ml supă
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, 1/2 linguriţă sare, ouă şi ulei. Se înfăşoară în folie; se lasă să se odihnească 30 min. Se amestecă ricotta cu mortadella, gălbenuş, parmezan şi piper.
Se întinde o foaie subţire de aluat pe planşeta tapetată cu puţină făină. Se decupează cercuri (0, 8 cm). In mijlocul fiecăruia se aşază câte o linguriţă de umplutură; se unge cu albuş jumătate de circumferinţă şi se pliază deasupra.
Se unesc capetele semilunei, creând o formă rotundă. Se dă supa în clocot, apoi se reduce focul şi se pun tortellini la fiert înăuntru; se fierb 5-6 min. Se servesc cu patrunjel si salam.
Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta
Poftă bună!