Cremă de linte cu scoici
PrinteazaO reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 1,2 kg midii
- 150 g linte roşie
- 2 pahare de vin alb sec
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 rămurele de cimbrişor
- 2 cepe
- 2 linguriţe de curry
- 1 l supă de legume
- 50 g unt
- 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi scoicile cu o periuţă sub un jet de apă rece, ca să eliminaţi eventualele impurităţi, clătiţi-le, aruncaţi-le pe cele sparte şi puneţi-le într-o tigaie mare, împreună cu vinul şi cu uleiul. Spălaţi şi tăiaţi bucăţele arpagicul verde, spălaţi şi tocaţi pătrunjelul şi o rămurică de cimbrişor. Puneţi totul peste scoici.
Dregeţi cu sare şi cu piper proaspăt măcinat, puneţi capacul şi lăsaţi scoicile să se desfacă la foc iute. Scoateţi-le din valve, strecuraţi lichidul format la fiert printr-o sită foarte fină şi păstraţi-l deoparte.
Clătiţi lintea sub un jet de apă. Curăţaţi şi tocaţi ceapa, după care rumeniţi-o puţin în unt, într-o crăticioară de dimensiuni medii. După 5 minute, adăugaţi curry, cimbrişorul rămas, lintea şi Vi I de supă de legume fierbinte. Lăsaţi să fiarbă 30 de minute.
Stingeţi focul, lăsaţi preparatul să se răcească, apoi cu mixerul faceţi o cremă moale. Adăugaţi scoicile, păstrând o treime din ele, şi mixaţi iar. Puneţi şi 1/2 l de supă de legume fierbinte şi lichidul păstrat de la scoici. Potriviţi de sare şi puneţit supa iar pe foc fierbând-o încă 5 minute din clipa în care a dat în clocot.
Impărţiţi crema în castronele şi ornaţi-le cu scoicile păstrate întregi. Condimentaţi cu piper negru proaspăt măcinat şi serviţi-o foarte fierbinte.
Cremă de linte cu scoici
Poftă bună!