File de viţel cu dovlecel şi trufe
PrinteazaO reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastronomic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele albe, cele mai apreciate, au o aromă intensă şi pătrunzătoare. Cele negre, mai des întâlnite şi mai frecvent consumate, au un gust mai puternic.
- 2 fileuri de viţel (circa 180 g)
- 120 g dovlecei (zucchini)
- 20 g trufa neagră
- 1 lingură faină albă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- crenguţe de cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie dovleceii rondele subţiri, presară-le cu un praf de sare şi căleşte-le cel mult 2 minute într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei încins, împreună cu cimbrul.
Sărează, piperează, după gust, şi tăvăleşte prin faină fileurile de viţel. Pune-le la fript pe o lespede încinsă sau grătar încins, după ce le-ai stropit cu puţin ulei. Frige-le câte 5-6 minute pe fiecare parte.
Pune pe farfurii dovleceii, aşază deasupra feliile de carne şi presară-le cu lamele de trufa. Decorează cu cimbru. Serveşte-le imediat, fierbinţi.
File de viţel cu dovlecel şi trufe
Poftă bună!