File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi
PrinteazaO reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper, ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi.
- 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius)
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- coaja rasă de la 1 portocală
- 2 linguri mărar tocat
- 100 ml vin alb
- 300 ml supă de legume
- 200 g morcovi
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se taie de 2 ori de-a lungul, astfel ca la capătul mai lat să rămână unite, apoi cele 3 fâşii lungi obţinute se împletesc ca un colac şi se fixează cu scobitori.
Se toacă ceapa, se înăbuşă în unt, se adaugă coaja de portocală şi mărarul, se stinge cu vin, apoi se adaugă supa şi se dă într-un clocot.
Se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 5 min. Jumătate din zeama astfel obţinută se toarnă într-o altă oală. Se curăţă morcovii şi se taie rondele subţiri; se fierb în restul de zeamă cca 3 min., evitând să devină prea moi.
In celălalt vas se dă zeama în clocot, se introduc fileurile de peşte împletite şi se lasă la foc mic, fără să mai clocotească, cca 5-6 min.
Morcovii se aranjează pe farfurie, peştele se aşează deasupra şi se stropeşte cu puţină zeamă
File de peşte împletit
Poftă bună!