Paste cu sparanghel şi prepeliţe
PrinteazaO reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina, ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate, costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare si piper. Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt ingrediente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă. Inlocuieşte-i cu sparanghel de cultură şi cu hribi proaspeţi.
pentru aluat:
- 250 g faină cu tărâţe
- 125 g faină
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 5 gălbenuşuri
- 5 ouă
pentru asezonare:
- 2 prepeliţe dezosate
- 160 g zbârciogi deshidrataţi
- 10 g ceapă tocată
- 8 felii de costiţă
- 30 g sos de la friptură
- 40 g unt
- 1/2 pahar vin alb
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 g sparanghel sălbatic
- rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Frământă un aluat din ingredientele indicate şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute. întinde aluatul în foaie subţire şi taie-1 fâşii. Infăşoară fâşiile de aluat în jurul degetului, formând astfel mici rulouri.
Toarnă peste zbârciogi un pahar cu apă călduţă. încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie şi căleşte uşor ceapa tocată, apoi adaugă zbârciogii rehidrataţi şi tăiaţi mai mari. înăbuşă totul timp de câteva minute.
Toarnă vinul şi fierbe-1 până se evaporă, adaugă sosul de friptură, puţin rozmarin, sare şi piper, după gust.Infaşoară piepţii şi pulpele de prepeliţă în câte două felii de costiţă. Pune sare şi piper, după gust, şi prăjeşte-le în puţin unt până când se pătrund bine.
Fierbe pastele în apă cu sare, scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece. Adaugă sparanghelul sălbatic opărit, ciupercile călite şi puţin ulei de măsline pentru ca pastele să prindă luciu. Pune pastele pe un platou, aşază deasupra bucăţile de prepeliţă şi serveşte.
Paste cu sparanghel şi prepeliţe
Poftă bună!