Turnedos cu sfeclă
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar, vin rosu si unt.
- 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca 100-125 g)
- sare
- piper
- ulei
- 1 ceapă
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 400 g sfeclă roşie fiartă
- 1-2 linguri zahăr
- 150 ml vin roşu
- 50 g unt de la frigider
Mod de preparare:
Se condimentează carnea şi se prăjeşte în ulei, apoi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 80°C şi se coace până ce temperatura din centrul bucăţilor de carne ajunge la 55 °C (se măsoară cu un termometru special pentru fripturi).
Se toacă ceapa şi se căleşte în unt, împreună cu coaja de lămâie. Se taie cuburi sfecla şi se adaugă în tigaie, împreună cu zahărul. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă 5-10 min.
Se înglobează untul rece tăiat cuburi; apoi nu se mai lasă să fiarbă. Se serveşte alături de friptură.
Turnedos cu sfeclă
Poftă bună!