Ciorba de miel cu sofran
PrinteazaO reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente:
- 650 g carne de miel
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 3 catei de usturoi
- 6 linguri de smantana
- 1 dovlecel mic
- 3 galbenusuri
- frunze de patrunjel
- 1/4 lingurita de cimbru
- 1/4 lingurita rozmarin
- citeva fire de sofran
- zeama de lamaie
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie si se pune la fiert. Ceapa se taie felii si se caleste pina capata o culoare aurie. Se pune la fiert alaturi de carne, impreuna cu morcovul, pastarnacul si usturoiul tocate marunt. Se lasa sa fiarba 11/2 ora.
Se pune sarea si sofranul si se mai fierbe inca 10 minute. Separat se fierbe dovlecelul, cat sa se inmoaie, fara se se zdobeasca. Se bat galbenusurile bine, se amesteca cu smantana.
Supa se ia de pe foc, se acreste cu zeama de lamaie, se adauga dovlecelul, compozitia de ou cu smantana si se aromeaza cu rozmarin si cimbru.
Poftă bună!