Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri
PrinteazaO reteta de piept de rata cu orez salbatic si struguri din: orez salbatic, sare, piper negru, nuci pecan, piept de rata, ulei, coaja si suc de portocala, otet balsamic, boabe de struguri rosii si ceapa verde.
- 200 g orez sălbatic
- sare şi piper negru
- 25 g nuci pecan, tocate
- 4 piepţi de raţă, de aproximativ 175 g fiecare
- ulei pentru uns
- coaja rasă şi sucul de la 1 portocală
- 2 linguri oţet balsamic
- 150 g boabe de struguri roşii, fără seminţe, tăiate în jumătăţi
- 3 cepe verzi, tocate fin
Mod de preparare:
Se fierbe apă într-o cratiţă. Se adaugă orezul şi un praf de sare şi se lasă să fiarbă 45 de minute sau conform indicaţiilor de pe pachet. Intre timp se încălzeşte o cratiţă cu fund gros şi se prăjesc în ea nucile pecan 2 minute până când devin maronii, apoi se lasă deoparte.
Se scoate pielea de pe piepţi. Se unge cu puţin ulei o tigaie pentru grătar sau una simplă şi se încălzeşte la foc potrivit. Când s-a înfierbântat, se adaugă piepţii şi se rumenesc 1-2 minute pe fiecare parte până devin aurii-maronii.
Se reduce flacăra şi se mai lasă pe foc încă 8-10 minute, până când lichidul care curge din piepţi, atunci când sunt înţepaţi în partea cea mai groasă, este limpede. Se întorc din când în când. Se amestecă sucul de portocală cu oţetul balsamic, iar cu acest amestec se stropesc piepţii, apoi se iau de pe foc.
Se scurge orezul, se adaugă strugurii, ceapa verde şi se asezonează cu piper Se împarte amestecul cu orez la 4 farfurii. Se taie felii pieptul de raţă şi se aşază peste orez. Se presară coajă de portocală şi pecan, apoi se toarnă sosul de la prepararea piepţilor
Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri
Poftă bună!