Ruladă suculentă de carne
PrinteazaO reteta de rulada suculenta de carne din: ceapa, telina, ardei verde, usturoi, carne de vita, pesmet, albus, piper negru si rosii tocate. Usturoiul conţine alicin, o substanţă care are proprietati antifungice şi antibiotice. în studiile efectuate pe animale s-a demonstrat că usturoiul mai conţine si alţi compuşi care anihilează carcinogenii şi stopează evoluţia tumorilor.
- 4 cepe mari tocate
- 2 cozi de ţelină tocate
- 1 ardei verde mare curăţat de seminţe şi tocat
- 3 căţei de usturoi tocaţi
- 900 g carne de vită slabă tocată
- 50 g pesmet proaspăt
- 1 albuş
- piper negru după gust
- 1 conservă (aproximativ 400 g) roşii tocate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C (poziţia 4). Se ung cu puţin ulei de măsline o formă de 33 x 23 cm şi o tigaie teflonată. Se pune tigaia la foc mediu-iute şi se călesc ceapa, ţelina, ardeiul verde şi usturoiul aproximativ 5 minute sau până când se înmoaie. Se transferă legumele într-un castron mare.
Se adaugă carnea, pesmetul, albuşul şi piperul negru la legume şi se frământă cu mâinile. Se amestecă într-un castronaş roşiile (împreună cu sucul) şi ketchupul. Se pune jumătate din cantitate peste carne şi se amestecă bine.
Se aşază pasta de carne în tavă şi se modelează în formă de cozonac, mai bombat în partea de sus. Se face cu mâna un şanţ pe lungime şi se toarnă restul de amestec cu roşii.
Se coace rulada aproximativ 1 ‘/4 oră sau până când un termometru introdus în ruladă afişează 74°C. Se lasă să se răcorească 10 minute înainte de a se tăia în felii.
Variante: Pentru a economisi timp se prepară miniporţii într-o tavă pentru brioşe. Acestea se coc aproximativ 25 de minute. Eventuale resturi se păstrează la congelator maximum 1 lună.
Se decongelează şi se dau la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu la 180°C (poziţia 4), timp de 15 minute. Pentru o ruladă cu mai multe fibre, se iau germeni de grâu prăjiţi în loc de pesmet. Se adaugă în pasta de carne tocată un morcov ras
Ruladă suculentă de carne
Poftă bună!