Salata de vara de dovlecei

Printeaza

O reteta de salata de vara de dovlecei din: dovlecel, supa de legume sau de pui, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si parmezan.

Ingrediente:Salata de vara de dovlecei

  • un dovlecel mediu, feliat subtire
  • trei linguri supa de legume sau de pui
  • doi catei usturoi tocati marunt
  • doua lingurite zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • optional: seminte de floarea soarelui / parmezan

Mod de preparare:

Se toaca usturoiul si se lasa 5 minute, sa respire. Intre timp se incalzeste usor supa de legume sau de pui intr-o cratita, apoi, cand incepe sa scoata aburi, se adauga feliile de dovlecel si se pune capacul, apoi se tine totul asa pentru 3 minute.

Se scot apoi feliile din oala, se pun in farfuria de servit si se amesteca impreuna cu usturoiul pisat, cu zeama de lamaie si cu uleiul de masline.

Optional se pot presara seminte de floarea soarelui sau parmezan ras.

Salata de vara de dovlecei

Salata de vara de dovlecei

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.