Porc cu cidru si varză roşie
PrinteazaO reteta de porc cu cidru si varza rosie din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, mere, morcov, stafide, supa de pui, frunze de dafin, cimbru verde, scortisoara, cuisoare, prune uscate, pasta de rosii, piper si paste.
- 1 lingură ulei de măsline
- 450 g pulpă de porc fără grăsime şi dezosată tăiată în cuburi mari
- 2 cepe tocate
- 2 mere de desert curăţate de coajă şi cotoare şi tăiate în cubuleţe
- 1 morcov tăiat în cubuleţe
- 2 linguri stafide 450 ml cidru
- 225 ml supă de pui puţin sărată
- 2 frunze de dafin
- 1/4 linguriţă cimbru verde sau după gust
- un praf de scorţişoară măcinată
- un praf de cuişoare măcinate
- 12 prune uscate fără sâmburi
- 1/2 varză roşie tăiată bucăţi de mărimea unei îmbucături
- 1 lingură pastă de roşii
- piper după gust
- 450 g paste, de exemplu scoici sau melcişori
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală sau într-o cratiţă termorezistentă, se adaugă bucăţile de carne şi se prăjesc până încep să se rumenească. Se adaugă ceapa şi se prăjeşte totul în continuare până când carnea şi ceapa sunt rumenite uniform, amestecând din când în când.
Se adaugă merele, morcovul, stafidele, cidrul, supa, frunzele de dafin, cimbrul, scorţişoara şi cuişoarele. Se dau într-un clocot, apoi se micşorează flacăra şi se acoperă. Se fierb la foc foarte mic aproximativ 1 oră.
Se adaugă prunele şi varza roşie şi se pune din nou capacul. Se fierb în continuare la foc mic aproximativ 1 oră sau până când carnea este foarte moale.
Se pune şi pasta de roşii şi se presară piper după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, cât timp se fac pastele. Se fierb pastele în apă clocotită 10-12 minute sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente.
Se scurg pastele şi se împart la şase boluri. Se aşază carnea deasupra. Se presară pătrunjel şi se serveşte.
Porc cu cidru si varză roşie
Poftă bună!