Pulpă de miel cu sos de mentă

Printeaza

O reteta de pulpa de miel cu sos de menta din: jeleu de menta, zeama de lamaie, menta verde, pulpa de miel dezosata, usturoi, rozmarin, piper, lamaie si vin alb sec sau supa de pui. Carnea de miel are o aromă foarte bogată. De-a lungul timpului a devenit mult mai slabă datorită cererii pentru carne cu continut redus de grăsimi. Deşi nu este la fel de slabă precum carnea de porc sau de pui, carnea de miel este foarte aromată şi poate fi servită des în cantităţi mici. Dintr-o pulpă de miel se pot pregăti 6 porţii cu surprinzător de puţine grăsimi. Sosul de mentă cu care se va servi se prepară rapid si totodată este gustos.

Ingrediente:Pulpă de miel cu sos de mentă

pentru sos:

  • 200 g jeleu de mentă
  • 2 linguri zeamă proaspătă de lămâie
  • 4 linguri mentă verde tocată

pentru pulpa de miel:

  • 1 pulpă de miel dezosată, curătată bine, de aproximativ 1 kg
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 lingură rozmarin verde tocat
  • piper după gust
  • 1 lămâie mare tăiată în două
  • 150 ml vin alb sec sau supă de pui puţin sărată

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C (poziţia 6). Se unge o tavă adâncă cu o linguriţă de ulei de măsline. Se amestecă într-o crăticioară jeleul de mentă, zeama de lămâie şi menta verde. Se ţin la foc potrivit 5 minute sau până când jeleul se topeşte. Se ia crăticioara de pe foc şi se lasă deoparte.

Intre timp, se crestează pulpa de miel pe lungime, tăind la două treimi adâncime. Se desface bucata de carne ca o carte. Se pune carnea între două bucăţi de folie de plastic şi se bate cu un bătător de şniţele sau cu un făcăleţ până când se subţiază la aproximativ 2,5 cm grosime.

Se unge bucata de carne cu 2 linguri de sos de mentă, apoi se presară usturoiul, rozmarinul şi piperul. Se stoar­ce zeama de la o jumătate de lămâie peste carne. Se rulează pe lăţime şi se leagă cu sfoară ca un pachet. Se aşază în tavă, cu partea pe care s-a făcut nodul în jos. Se stoarce cealaltă jumătate de lămâie peste carne şi se toarnă vinul.

Se frige aproximativ 50 de minute sau până când este suficient de pătrunsă, în funcţie de preferinţă. Se lasă să se odihnească 10 minute. Intre timp se reîncălzeşte sosul de mentă. Se taie sfoara şi apoi se feliază carnea în bucăţi de 1 cm. Se serveşte cu sosul de mentă.

Variante: Deşi reţeta tradiţională se prepară cu carne de miel şi sos de mentă, se poate folosi 1 kg de carne de vită sau de porc slabă, respectând paşii din retetă. Această friptură se serveşte cu sparanghel fiert şi cartofi noi copţi.

Pulpă de miel cu sos de mentă

Pulpă de miel cu sos de mentă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.