Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămaie
PrinteazaO reteta de escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie din: usturoi si lamaie din: usturoi, supa de pui, zeama de lamaie, escalop de vitel, mustar dijon si lamaie. Compuşii sulfuroşi din usturoi pot contribui la protejarea vaselor de sânge împotriva acumulărilor de grăsime, care pot duce la infarct şi accidente cerebrale.
pentru sos:
- 1 căpăţână de usturoi
- 150 ml supă de pui puţin sărată
- 4 linguri zeamă proaspătă de lămâie
- 2 linguriţe amidon
pentru carnea de vitel:
- 4 bucăţi de escalop de vitei, 115 g fiecare
- 1 linguriţă muştar Dijon
- 1 lămâie tăiată felii foarte subţiri
Mod de preparare O reteta de escalop de vitel cu sos de usturoi si lamaie :
Se încălzeşte cuptorul la 190 C (poziţia 5). Se înfăşoară usturoiul în folie de aluminiu şi se coace 45 de minute sau până când se înmoaie (pacheţelul se va simţi moale când este apăsat).
După ce s-a răcit suficient, se face un capac în partea superioară a bulbului şi se stoarce pulpa într-un castronel, apoi se pasează bine.
Se încălzeşte grătarul la mediu. Se ung bucăţile de muşchi cu muştar. Se ornează fiecare bucată cu 3 felii de lămâie. Se frige carnea aproximativ 2 minute sau până când este pătrunsă.
Se pun bucăţile de carne pe un platou şi se acoperă cu folie de aluminiu pentru a se păstra calde.
Intr-o crăticioară, se amestecă supa cu zeama de lămâie şi se bate repede cu amidonul. Se amestecă rapid şi usturoiul copt. Se pune la fiert la foc mediu şi se fierbe 1 minut sau până când sosul s-a îngroşat puţin.
Se toarnă cu o lingură sos peste carne şi se serveşte imediat.
Variante: Pâine cu usturoi Se mg felii de pâine integrală cu usturoi copt, conform punctului 1, în loc de unt. Se poate înlocui carnea de vitei cu curcan sau muşchi de porc.
Escalop de viţel cu sos de usturoi şi lămâie
Poftă bună!