Orecchiette cu cremă de ciuperci
PrinteazaO reteta de Orecchiette cu cremă de ciuperci din: orecchiette, ciuperci, ulei de masline extrvirgin, vin alb, apa, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper.
- 320 g orecchiette proaspete
pentru asezonare:
- 200 g ciuperci (gălbiori, champignon, hribi)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 pahar apă
- 1 căţel de usturoi
- 150 ml smântână proaspătă
- pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă şi spală foarte bine ciupercile, apoi taîe-le bucăţi mai mari. Pune într-o cratiţă uleiul de măsline, usturoiul, apa şi vinul, adaugă ciupercile şi fierbe-le circa 40 de minute, la foc mic. Pune sare şi piper, după gust.
Opreşte focul şi, după 2-3 minute, varsă totul într-un vas şi pasează ciupercile cu un blender. Adaugă smântână şi toarnă compoziţia înapoi în cratiţă. Pune la fiert pentru încă 3-4 minute, amestecând continuu.
Pune pastele în apă clocotită cu un praf de sare, fierbe-le al dente, scurge-le şi apoi transferă-le în vasul cu sosul de ciuperci. Amestecă bine pastele cu sosul, decorează cu pătrunjel tocat şi serveşte-le fierbinţi.
Pentru obţinerea unui sos cremos fară smântână sau altă materie grasă, este suficient să adaugi o jumătate de cartof alb făinos dat pe răzătoarea mare în zeama în care fierb ciupercile. Amidonul lăsat de cartofi va lega sosul, dându-i consistenţă.
Acest fel de mâncare poate fi făcut şi supă dacă pui mai mult lichid la fiert. Serveşte-o fierbinte, cu câteva orecchiette şi un strop de ulei.
Orecchiette cu cremă de ciuperci
Poftă bună!