Orecchiette cu cremă de ciuperci

Printeaza

O reteta de Orecchiette cu cremă de ciuperci din: orecchiette, ciuperci, ulei de masline extrvirgin, vin alb, apa, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Orecchiette cu cremă de ciuperci

  • 320 g orecchiette proaspete

pentru asezonare:

  • 200 g ciuperci (gălbiori, champignon, hribi)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar apă
  • 1 căţel de usturoi
  • 150 ml smântână proaspătă
  • pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală foarte bine ciupercile, apoi taîe-le bucăţi mai mari. Pune într-o cratiţă uleiul de măsline, usturoiul, apa şi vinul, adaugă ciupercile şi fierbe-le circa 40 de minute, la foc mic. Pune sare şi piper, după gust.

Opreşte focul şi, după 2-3 minute, varsă totul într-un vas şi pasează ciupercile cu un blender. Adaugă smântână şi toarnă compoziţia înapoi în cra­tiţă. Pune la fiert pentru încă 3-4 minute, amestecând continuu.

Pune pastele în apă clocotită cu un praf de sare, fierbe-le al dente, scurge-le şi apoi transferă-le în vasul cu sosul de ciuperci. Amestecă bine pastele cu sosul, de­corează cu pătrunjel tocat şi serveşte-le fierbinţi.

Pentru obţinerea unui sos cremos fară smântână sau altă materie grasă, este suficient să adaugi o jumătate de cartof alb făinos dat pe răzătoarea mare în zeama în care fierb ciupercile. Amidonul lăsat de cartofi va lega sosul, dându-i consistenţă.

Acest fel de mâncare poate fi făcut şi supă dacă pui mai mult lichid la fiert. Serveşte-o fierbinte, cu câteva orecchiette şi un strop de ulei.

Orecchiette cu cremă de ciuperci

Orecchiette cu cremă de ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.