O reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica, ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună […]
Friptura de miel cu legume si sos de smantana
PrinteazaFriptura de miel cu legume si sos de smantana din: pulpa de miel, cartofi, fasole verde, carote, ceapa, usturoi, smantana, supa de legume, cimbru, menta si amidon de porumb.
Ingredient
- 400 g pulpa de miel fara os (taiata felii)
- 500 g cartofi, taiati pe jumatate
- 100 g fasole verde
- 100 g carote
- 1 ceapa, taiata julien
- 5 graunte de usturoi, zdrobite
- 200 ml smantana pentru gatit (32% grasime)
- 500 ml supa de legume
- 50 g unt
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri menta proaspata, tocata
- 2 lingurite rase de amidon de porumb
Preparare:
Ungeti o tava cu jumatate din cantitatea de unt (25 g) si puneti cartofii in tava.
Condimentati-i cu un praf de sare, cu piper, dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 45 de minute.
Turnati, peste bucatile de carne, 2 linguri de ulei, adaugati un praf de sare, piper si cimbru. Amestecati si introduceti la frigider pana se fac cartofii.
Intre timp, fierbeti fasolea verde si carotele, cca. 10 minute, in supa de legume.
Odata ce cartofii sunt gata, scoateti-i din cuptor. Incingeti o tigaie si puneti bucatile de carne la rumenit.
Rumeniti-le la foc iute, pe ambele parti, dupa care stingeti focul si transferati carnea intr-o tava in care in prealabil ati pus o folie de aluminiu.
Acoperiti bucatile de carne cu marginile foliei de aluminiu si introduceti la cuptor timp de 20 de minute, tot la 180 de grade.
Dupa 20 de minute, scoateti tava, intoarceti bucatile de carne, inchideti folia la loc si mai lasati la cuptor inca 20 de minute.
Dupa 40 de minute stingeti cuptorul, scoateti tava si deschideti folia. Introduceti cartofii si carnea in cuptorul (unde ati stins focul!), pentru a sta la cald pana ce preparati garnitura de legume si sosul.
Topiti untul ramas (25 g) intr-o tigaie. Adaugati ceapa si caliti-o pana ce devine aurie, amestecand din cand in cand.
Mai apoi puneti in tigaie fasolea verde si morcovii, si sotati-le cam 30 de secunde.
Condimentati cu un praf de sare si piper, amestecati, stingeti focul si lasati deoparte. Treceti la prepararea sosului:
Turnati smantana intr-un ibric si, in smantana rece, adaugati amidonul de porumb.
Amestecati pentru a se dizolva amidonul, dupa care aprindeti focul. Condimentati cu un praf de sare, cu piper si adaugati usturoiul.
Lasati sa inceapa sa fiarba, amestecand tot timpul, iar cand simtiti ca sosul s-a ingrosat, stingeti focul.
Adaugati menta proaspata in sosul fierbinte si amestecati. Puneti in farfurie bucati de carne, legume, sos si puteti servi.
Friptura de miel cu legume si sos de smantana
Friptura miel cu levantica si usturoi
Pofta buna!