Marinata de macrou si legume din: macrou, ceapa, ardei gras, ardei iute, faina, alune, zahar, sos de soia, otet, cimbru, ulei.
Ingrediente:
4 macrouri potrivite
1 ceapa
2 ardei grasi rosii
1 ardei gras verde si 2 galbeni
1 ardei iute
2 linguri faina
1 lingura ulei de alune de pamant
-pentru marinata:
1 lingurita zahar
4 linguri sos soia
1 lingura otet
4 ramurele cimbru
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli pestii, ii usuci cu un prosop si ii crestezi de mai multe ori pe fiecare parte.
Ceapa o tai in felii de 1 cm. Ardeii grasi ii speli, ii cureti, ii tai in jumatati si, le scoti semintele si partea alba si ii tai in bucatele.
Ardeiul iute il speli, il tai pe lungime, ii scoti semintele si nervurile si il toci fin.
Pe partea interioara a macrourilor pui sare si piper si le dai prin faina. Incingi uleiul intr-o tigaie si prajesti fileurile de peste pe fiecare parte, cate 3-5 minute.
Apoi le scoti si le pui pe un prosop de hartie, sa se absoarba grasimea.
Tai pestele in bucatele si il pui intr-un castron, laolata cu legumele. Amesteci ingredientele pentru marinata, o fierbi un pic si apoi o torni fierbinte peste peste si legume.
Acoperi castronul cu un prosop sau folie de aluminiu si il pui la frigider pentru cel putin 12 ore, sa se patrunda gusturile, apoi se serveste.
Marinata de peste: Cum se prepara Marinata de peste: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Marinata de hamsii Marinata de hamsii din: hamsii, ceapa, dafin, masline, otet, piper. Ingrediente: 250 g hamsii 1 ceapă 2 foi de dafin 200 ml oţet 100 g măsline piper boabe Mod de preparare: Eviscerează hamsiile şi clăteşte-le […]
Marinata de peste cu otet din: peste, apa, otet, ulei, sare, foi de dafin, piper, mustar boabe, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi sau macrou) 250 ml apa 150 ml otet 50 ml ulei sare 3 foi de dafin piper mustar boabe 2 cepe 2 morcovi Mod de preparare: Cureti pestele, il […]
Foarte bun macroul marinat. Uitati cum fac eu macrou marinat in sos tomat.
Ingrediente:
1 kg peste macrou
1-2 foi dafin
cateva boabe piper
30 ml ulei
40 ml otet
140 g pasta de rosii
sare
Mod de preparare:
Spalam pestele, ii taiem capul si il curatam de maruntaie. Il taiem bucatele apoi il punem intr-o oala.
Adaugam uleiul, otetul, sarea, boabele de piper ( chiar si putin piper macinat) si foile de dafin.
Pasta de rosii o dizolvam cu apa si o adaugam peste pestele din oala. Acest sos trebuie sa acopere in intregime pestele.
Punem oala la fiert (acoperita cu un capac) la foc mic timp de 150 minute.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte bun macroul marinat. Uitati cum fac eu macrou marinat in sos tomat.
Ingrediente:
1 kg peste macrou
1-2 foi dafin
cateva boabe piper
30 ml ulei
40 ml otet
140 g pasta de rosii
sare
Mod de preparare:
Spalam pestele, ii taiem capul si il curatam de maruntaie. Il taiem bucatele apoi il punem intr-o oala.
Adaugam uleiul, otetul, sarea, boabele de piper ( chiar si putin piper macinat) si foile de dafin.
Pasta de rosii o dizolvam cu apa si o adaugam peste pestele din oala. Acest sos trebuie sa acopere in intregime pestele.
Punem oala la fiert (acoperita cu un capac) la foc mic timp de 150 minute.