Creme caramel

Printeaza

Creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si baton de vanilie.

Ingrediente:

  • 230 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 lămâie netratată
  • 5 dl lapte
  • 1 baton de vanilie

 

Mod de preparare:

Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată de lămâie, de la care păs­traţi coaja, şi caramelizaţi zahărul la foc mic.

Acoperiţi uniform cu caramelul interiorul a patru forme monoporţie, lăsând crema să se împrăştie uniform pe fundul şi pe pereţii acestora.

Turnaţi laptele într-o crăticioară şi adăugaţi zahărul rămas, batonul de vanilie tăiat jumătate pe lungime şi coaja de lămâie; daţi în clocot şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, apoi stingeţi, lăsaţi să infuzeze 4-5 minute, apoi strecuraţi.

Bateţi uşor ouăle într-un castron şi adăugaţi laptele strecurat, amestecând continuu. Filtraţi încă o dată printr-o sită deasă şi por- ţionaţi compoziţia în patru forme pregătite anterior.

Puneţi-le într-o tavă cu marginile înalte, turnaţi pe fundul tăvii apă clocotită până la jumătatea înălţimii formelor şi băgaţi-leîn cuptorul încins la 180°C, timp de 35 de minute.

Lăsaţi formele să se răcească complet, apoi răsturnaţi-le pe farfurioare de desert indivi­duale.

 

Creme caramel

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.