Creme caramel
PrinteazaCreme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si baton de vanilie.
Ingrediente:
- 230 g zahăr
- 4 ouă
- 1 lămâie netratată
- 5 dl lapte
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată de lămâie, de la care păstraţi coaja, şi caramelizaţi zahărul la foc mic.
Acoperiţi uniform cu caramelul interiorul a patru forme monoporţie, lăsând crema să se împrăştie uniform pe fundul şi pe pereţii acestora.
Turnaţi laptele într-o crăticioară şi adăugaţi zahărul rămas, batonul de vanilie tăiat jumătate pe lungime şi coaja de lămâie; daţi în clocot şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, apoi stingeţi, lăsaţi să infuzeze 4-5 minute, apoi strecuraţi.
Bateţi uşor ouăle într-un castron şi adăugaţi laptele strecurat, amestecând continuu. Filtraţi încă o dată printr-o sită deasă şi por- ţionaţi compoziţia în patru forme pregătite anterior.
Puneţi-le într-o tavă cu marginile înalte, turnaţi pe fundul tăvii apă clocotită până la jumătatea înălţimii formelor şi băgaţi-leîn cuptorul încins la 180°C, timp de 35 de minute.
Lăsaţi formele să se răcească complet, apoi răsturnaţi-le pe farfurioare de desert individuale.
Creme caramel
Poftă bună!