Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline, sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir.
Ingrediente:
pentru supă:
- 500 g fasole albă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 tulpină de felină
- 40 g praz
- 7-8 frunze de busuioc
- 10 mănunchiuri de pătrunjel
- 4 bucăţi de merluciu cam de 70 g fiecare
- ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
pentru tortelli cu ghimbir:
- 250 g cocă (proaspăt făcută după reţeta clasică)
- 50 g mascarpone foarte proaspătă
- 2 linguri de ghimbir ras
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Incingeţi trei linguri de ulei într-o oală şi căliţi ceapa, morcovul, ţelina şi prazul curăţate şi tăiate bucăţele. Adăugaţi fasolea înmuiată în prealabil şi acoperiţi cu circa 2 I de apă. Fierbeţi 2 ore şi, spre sfârşit, potriviţi de sare.
Păstraţi două polonice de supă limpede. Treceţi totul prin sită după ce aţi mai pus busuiocul şi pătrunjelul curăţat de pe 6 fire. Mixaţi şi, dacă e prea densă compoziţia, mai adăugaţi supă.
Amestecaţi ghimbirul cu mascarpone (brânză de vaci dulce) şi potriviţi de sare şi de piper, întindeţi o foaie de cocă subţire şi tăiaţi din ea 12 discuri cu diametrul de 6 cm. Puneţi în centrul fiecăruia puţină umplutură, îndoiţi-le, lipiţi marginile apăsând bine cu degetul, apoi uniţi cele două capete.
încingeţi o tigaie cu puţin ulei şi rumeniţi bucăţile de merluciu pe ambele părţi, la foc iute. Terminaţi pregătirea în cuptorul încins în prealabil la 200°C circa 3 minute. Fierbeţi tortelli în multă apă cu sare, încât să rămână destul de tari.
Turnaţi crema în patru castronele calde, adăugaţi bucăţile de merluciu, câte trei tortelli cu ghimbir şi adăugaţi câteva picături de ulei, puţin piper şi câteva frurfzuliţe de pătrunjel.
Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir
Poftă bună!