Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline
PrinteazaRavioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin.
Ingrediente:
aluat:
- 600 g faină albă
- 400 g faină integrală
- 6 ouă
- 7 gălbenuşuri
umplutură:
- 600 g broccoli
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei iute
- sare şi piper
pentru asezonare:
- 20 creveţi
- 4 roşii
- 1 linguriţă unt
- 1 căţel de usturoi
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 foi de dafin
- sare, piper
Mod de preparare:
Desfa broccoli bucheţele şi fierbe-le al dente în apă cu sare 5 minute. Scurge-le şi răceşte-le în apă rece cu gheaţă.
Scurse, pasează-le într-un blender cu sare, piper, după gust, ardeiul iute şi uleiul. Păstrezi câteva bucheţele pentru decor.
Prepară aluatul frământând cele două tipuri de faină cu ouăle şi gălbenuşurile. împarte aluatul şi întinde două foi subţiri: pe prima pune grămăjoare din umplutura de broccoli, la distanţe egale, apoi, cu ajutorul unei pensule, unge foaia cu apă.
Pune deasupra cea de-a doua foaie de aluat, lipeşte foile apăsând printre grămăjoarele de broccoli şi taie ravioli cu o rotiţă.
Curăţă, eviscerează şi decortichează creveţii. Fierbe carapacea creveţilor în 250 ml de apă cu un praf de sare şi cu 1-2 foi de dafin, pentru a obţine o supă de crustacee.
Taie creveţii bucăţele şi căleşte-i în ulei împreună cu usturoiul, roşiile curăţate de seminţe şi tăiate cuburi mari şi măslinele fără sâmburi. Toarnă supa de crustacee trecută prin sită şi ia tigaia de pe foc.
Pune ravioli într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i circa 5 minute, scurge-i şi pune-i în sosul de creveţi, adăugând unt cât o .nucă. Fierbe-i până când obţii un sos subţire, cremos.
Ravioli cu brocoli, creveţi si măsline
Poftă bună!