Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune
PrinteazaO reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de menta.
- 160 g ciocolată amăruie
- 160 g unt
- 160 g zahăr
- 8 dl lapte
- 80 g făină
- 2 dl frişca proaspătă
- 150g căpşune
- 1 lingură de rom
- câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Turnaţi într-o crăticioară laptele şi încălziţi-l. Rupeţi ciocolata bucăţele şi puneţi-o într-o crăticioară împreună cu untul şi cu zahărul. Puneţi crăticioara pe aragaz, la foc mic, şi topiţi ciocolata, amestecând cu o lingură de lemn, apoi încorporaţi puţin câte puţin făina şi laptele fierbinte. Fierbeţi preparatul la foc mic până se îngroaşă, mai lăsaţi să clocotească 5 minute şi pe urmă stingeţi focul.
Stropiţi cu rom o formă de tort cu gaură la mijloc şi turnaţi în ea compoziţia. Lăsaţi-o să se răcească, apoi puneţi-o în frigider cel puţin 1 oră.
Cu puţin înainte de a servi, bateţi frişca, curăţaţi şi spălaţi căpşunele, apoi tăiaţi-le felioare. Răsturnaţi budinca pe platoul pe care o serviţi, după ce aţi cufundat câteva minute forma în apă rece. Umpleţi cu frişcă centrul gol al budincii şi ornaţi cu căpşune şi cu frunzuliţe de mentă spălate şi uscate.
Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune
Poftă bună!