Budinca de gris cu mere sticloase
PrinteazaBudinca de gris cu mere sticloase din: mere, zahar, gris, ulei, esenta de rom.
- 8 mere potrivit de mari
- 3/4 pahar zahăr
- 3/4 l apă îndulcită cu 1/2 pahar zahăr
- 1 -/2 ceşcuţă cu griş
- 100 ml ulei
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Cureti de coaja şi de sâmburi merele, apoi le aşezi într-o cratiţă (sau într-o tavă). Tomi peste ele zahărul şi uleiul şi le dai la cuptor la foc potrivit, să se rumenească şi să scadă zeama pe care au lăsat- o (până încep să se caramelizeze).
Laşi apoi la rece şi în acest timp fierbi grisul cu apă. Peste mere poţi aşeza orice fel de fructe din dulceaţă, iar deasupra tomi grisul fiert, amestecat cu zahăr.
Dai la cuptor, iar când budinca este gata o scoţi şi o laşi să se răcească. Abia după aceea o stropeşti cu esenţă de rom.
Pofta buna!