Budinca de gris cu mere sticloase

Printeaza

Budinca de gris cu mere sticloase din: mere, zahar, gris, ulei, esenta de rom.

Ingrediente:Budinca de gris cu mere sticloase

  • 8 mere potrivit de mari
  • 3/4 pahar zahăr
  • 3/4 l apă îndulcită cu 1/2 pahar zahăr
  • 1 -/2 ceşcuţă cu griş
  • 100 ml ulei
  • esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Cureti de coaja şi de sâmburi merele, apoi le aşezi într-o cratiţă (sau într-o tavă). Tomi peste ele zahărul şi uleiul şi le dai la cup­tor la foc potrivit, să se rumenească şi să scadă zeama pe care au lăsat- o (până încep să se caramelizeze).

Laşi apoi la rece şi în acest timp fier­bi grisul cu apă. Peste mere poţi aşeza orice fel de fructe din dulceaţă, iar deasupra tomi grisul fiert, amestecat cu zahăr.

Dai la cuptor, iar când budinca este gata o scoţi şi o laşi să se răcească. Abia după aceea o stropeşti cu esenţă de rom.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.