Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar
PrinteazaO reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi, varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou, pesmet, parmezan, marar, sare si piper.
- 2 cartofi albi
- 2 morcovi
- 1/4 varză
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- 30 g unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură maioneză cu iaurt
- 1 ou
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură parmezan ras
- 1 legătură mărar
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune cartofii întregi, cu coajă, în apă cu un praf de sare şi fierbe-i. Intre timp, curăţă morcovii şi taie-i cubuleţe; prăjeşte ceapa tocată în untul topit, pune morcovii şi sotează-i 5 minute, adăugând puţină apă caldă. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Pune usturoiul necurăţat, dar zdrobit într-o tigaie neaderentă cu uleiul încins şi căleşte-1 1 minut, pentru aromă, apoi scoate-1. Adaugă varza tăiată fideluţă şi căleşte-o circa 5-6 minute. Decojeşte cartofii şi pasează-i. Adaugă varza călită şi morcovii, amestecă şi încorporează oul, parmezanul ras şi pesmetul.
Formează hamburgeri din compoziţia obţinută şi dă-i la frigider să se întărească. Pune-i pe grătarul aşezat la 8 cm deasupra jarului sau pe o placă de fontă aşezată pe foc şi frige-i câte 2 minute pe fiecare parte. Serveşte-i cu maioneza amestecată cu iaurt si aromată cu mărar tocat mărunt.
Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar
Poftă bună!